נהיגה בזמן פסילה - כל המידע על החוק והעונש

נהיגה בזמן פסילה נחשבת לעבירה חמורה במיוחד, שמעידה על העמקת הסיבוך המשפטי של הנהג, בין אם נהג בתקופת השלילה ביודעין ובין אם לאו.

שימו לב – העונש במקרים אלו עלול לכלול מאסר ממושך! לפניכם כל מה שצריך לדעת על משמעות העבירה והשלכותיה:

מהי נהיגה בזמן פסילה?

הרשויות מעוניינות להעביר לכל נהג שנפסל מלנהוג, מכל סיבה שהיא, מסר חד וברור: התעלמות או זלזול בחוקי התנועה לרבות העונשים שנפסקו בהם – עונשו יהיה כפליים בחומרתו.

נהיגה בזמן פסילה מהווה למעשה נהיגה במהלך תקופת שלילת הרישיון, בין אם כתוצאה ממשפט תעבורה ובין אם משלילה מנהלית שהוטלה על הנהג ממשרד הרישוי.

הטלת הפסילה יכולה להתרחש גם בהחלטת קצין משטרה בשימוע מנהלי וכן מאת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

מה הסיכונים של נהיגה בפסילה?

במילים אחרות, מה דינו של מי שהחליט "לצפצף" על החוק ולנהוג על אף הפסילה שהוטלה עליו?

קחו לדוגמה את מ', לגביו קבע שופט התעבורה כי הוא מסכן את שלום הציבור, מזלזל בהחלטת בית המשפט ומוכיח כי בעצם הנהיגה שלו בזמן הפסילה הוא איננו בעל רצון טוב להתרחק מהכביש כדי לתקן את מעשיו הקודמים.

כיצד אישום במעשה בא לידי ביטוי מבחינת העונש?

  • מאסר בפועל עד 3 שנים - בהתאם לנסיבות המקרה ונסיבותיו האישיות של הנהג שנוהג ללא רישיון.
  • מאסר על תנאי
  • פסילת רישיון לשנתיים – תקופת מינימום שעשויה להתארך משמעותית במקרים חמורים.
  • פסילת רישיון על תנאי
  • קנס כספי משמעותי
  • 10 נקודות רישוי לחובת הנהג

מלבד העונשים האמורים בחוק, ישנן השלכות רבות ונוספות לרבות אמצעי תיקון מול משרד הרישוי (קורס נהיגה נכונה, תיאוריה וטסט מחדש), בדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ושלילת הזכות לפיצויים במקרה של תאונת דרכים שהתרחשה בעת שרישיון הנהג פסול.

נציין שוב, כי נהיגה בזמן פסילה מצד נהג שזלזל במופגן וביודעין להוראת השלילה נגדו, עשוי לקבל עונש מאסר או ריצוי המאסר בפועל בתקופת עבודות שירות, אם הנסיבות מתאימות לכך.

נהיגה בזמן פסילה בפעם השנייה

נהיגה בפסילה פעם ראשונה עשויה לכלול עונש מתון יותר, לעומת נהגים שאצלם מדובר בעבירה חוזרת. נהיגה בפסילה בפעם שניה ומעלה תכלול עונש חריף במיוחד, שמופנה גם כלפי בעלי עבר תעבורתי או פלילי עשיר לרבות נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סמים.

במצבים אלו התביעה אף עשויה לבקש מעצר עד תום ההליכים.

מה לעשות אם נתפסתם נוהגים בזמן פסילה?

נפתח ונאמר שכל תרחיש של נהיגה בפסילה מצריך התייעצות משפטית עם עורך דין תעבורה בהקדם האפשרי.

זאת משום שהענישה כבדה וחמורה ביותר, ולכן צריך להתחיל לפעול להקטנתה ולבדיקת המקרה עוד מהשלבים הראשונים בהליך המשפטי.

כעת נתייחס לסוגייה משתי זוויות אפשריות:

  1. נהיגה בפסילה ביודעין

אדם שנפסל מלנהוג ועדיין בחר לעלות על ההגה, צפוי לענישה משמעותית. על כן אנו נאתר עבורו פתרונות יצירתיים שמאפשרים לשמור על חופש ההתניידות והתנועה ולהימנע ממעצר עד תום ההליכים.

עבודתנו תכלול בדיקה מעמיקה לחומר הראייתי וכתב האישום לצורך העלאת טענות מקדמיות וחתירה להסדר טיעון, באמצעותם נוכל לשפוך אור על נסיבות שמצדיקות הפחתה בעונש. במידת הצורך, המשפט יתנהל עד סופו כך שאנו מנהלים אותו בשם מרשנו מול הערכאות המשפטיות.

  1. נהיגה בזמן פסילה שלא ביודעין

נתקלנו במשרדנו במקרים רבים שבהם גילו נהגים לתדהמתם כי הם נוהגים בפסילה, אליה לא היו מודעים כלל.

מצב זה מתרחש כאשר העדכון על הפסילה לא מגיע לידי הנאשם. למשל, אדם שקיבל דו"ח והגיש בגינו בקשה להישפט, אך לא קיבל לידיו בדואר רשום כנדרש את מועד המשפט שלו.

כתוצאה, משפטו התרחש שלא בפניו (שפיטה בהעדר) ושם הוטלה עליו פסילת רישיון. מספר ימים לאחר מכן עוכב אותו נהג לבדיקת רישיונות שגרתית או עבירת תנועה אחרת והתוודע לראשונה על הפסילה שהוטלה עליו בבית המשפט.

במצבים מהסוג הזה נצטרך לבדוק האם התקיימו יסודות העבירה. למעשה, אי ידיעה על פסילת רישיון נהיגה מהווה מצב של אי קיום יסודות העבירה. מאחר וידיעה על הפסילה היא תנאי הכרחי לגיבוש יסודות העבירה והעמדה לדין – נהג שכלל לא ידע על כך, הרי שלא ניתן לייחס לו עבירה שכזו ולהעמידו לדין בגינה.

חשוב לציין שבמקרה של נהגים שזומנו לשימוע מנהלי בפני קצין משטרה, נמנעו מלהתייצב ונפסלו בהיעדרם – קיימת חזקת ידיעה על הפסילה משום שהזימון לשימוע מצוין בטופס הזימון לנהג.

כיצד נאכפת עבירות נהיגה בזמן פסילה?

משטרת ישראל אוכפת נהיגה בשלילה בשתי דרכים עיקריות:

  1. יחידת הפסולים – יחידה משטרתית שמאתרת נהגים פסולי רישיון, באמצעות הפעלת מקורות ומאגרי נתונים שונים, לרבות עריכת מעקבים אחר נהגים מסוימים.
  2. בדיקות אקראיות – שמתרחשות במחסומים המוצבים בידי המשטרה.

מהן הזכויות שלך בעת מעצר?

נהגים שנעצרו לאחר שנהגו בזמן פסילה רשאים לזכויות עצורים שונות, ביניהן קבלת תנאי מעצר על פי חוק, קבלת טיפול רפואי או נפשי, בדיקת רופא, הגשת תלונה במח"ש על אלימות מצד שוטר/ת, ביקורים ושיחות טלפון וכמובן הזכות להיוועץ בעורך דין תעבורה בכל שלב.

יש לציין כי הזכות לייצוג משפטי שמורה למי שנעצרו במעצר ימים וכן למי שנקבע להם מעצר עד תום ההליכים.

איך עורך דין תעבורה יכול לעזור לך?

לאור היד הקשה בה נוהגות הרשויות כלפי נהגים שמואשמים בנהיגה בפסילה, חשוב שלא לפעול בנדון לבדכם ולפנות בהקדם האפשרי לעורך דין מקצועי, מנוסה ומיומן בתיקים אלה.

מלבד הבקיאות הנדרשת בחוק והפסיקה, עלינו לנווט את התיק במומחיות לאפשרות הנכונה ביותר עבורו, בהתאם למכלול העובדות והנסיבות של המקרה ושל כל נהג.

גם אם זוהי עבירה קשה ובלתי נסלחת בעיני הרשויות, משרדנו מחזיק עבורה בכלים ופתרונות משפטיים ייעודיים – חייגו ותאמו פגישת התייעצות עם משרד עו"ד דנה דוד, כדי שנגבש עבורכם אסטרטגיה משפטית נכונה ויעילה.

שתפו:

תמונה של עורכת דין דנה דוד
עורכת דין דנה דוד

למשרדינו ניסיון עשיר ביצוג נאשמים בתחום התעבורה בעבירות כגון נהיגה בשכרות, נהיגה בפסילה תאונות קטלניות, ייצוג מקיף בועדת ערר של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ועוד.

פתח וואטסאפ
נשמח לעזור!
היי,
איך אפשר לסייע?
 

 

 
דילוג לתוכן