נהיגה בשכרות נהג צעיר

איזה עונש נקבל על נהיגה בשכרות לנהג צעיר?

נהיגה בשכרות נחשבת לעבירה ברף הגבוה במתחם העבירות תנועה.

על כן, קבע המחוקק כי היא תטמון בחובה עונש מינימום של שנתיים פסילה בפועל וסנקציות נוספות.

אולם, המחוקק לא עצר כאן חברים, אלא בחר במקביל להתייחס לאוכלוסיית הנהגים החדשים והנהגים הצעירים, ביתר זהירות.

מה כוונתי?

תחילה אסביר מהו נהג חדש, מהו נהג צעיר ומהו רף הענישה השונה בין סוגי אוכלוסיות הנהגים. לאחר מכן נבין כיצד נהג חדש, נהג צעיר ונהג ותיק צריך להתנהג בעבירה של נהיגה בשכרות.

מהו נהג חדש?

על פי החוק, נהג חדש הוא נהג אשר נוהג מתחת לשנתיים ימים.

נהג צעיר

על פי החוק, נהג צעיר הינו נהג שטרם מלאו לו 24 שנים.

אז מה ישתנה בעבירת נהיגה בשכרות אשר נעשית על ידי נהג חדש צעיר או ותיק?

המחוקק הפריד את רף הענישה בין נהגים חדשים וצעירים לבין נהגים ותיקים, אולם עד שנת 2017 לא ניתן היה לאכוף את רף הענישה הקבוע בחוק של נהגים צעירים וחדשים.

כלומר, בפועל, לא היה כל הבדל בין נהגים חדשים, צעירים או ותיקים מבחינת הענישה בבית המשפט (למעט סנקציות שהושתו על הנהג לאחר סיום משפטו).

אולם, משנכנס הינשוף החדש אשר יכול לאתר במדויק לכאורה גם כמויות אלכוהול נמוכות, הוחלט להפריד בין שתי האוכלוסיות של נהגים צעירים בנהיגה בשכרות מול נהגים ותיקים בנהיגה בשכרות.

נהיגה בשכרות נהג צעיר
נהיגה בשכרות נהג צעיר

אז מהו ההבדל ברף האכיפה בין הנהגים?

לצערם של נהגים חדשים וצעירים, ההבדל משמעותי.

הרף הקבוע בחוק כלפי אוכלוסיה של נהגים חדשים וצעירים בנהיגה בשכרות עומד הוא על 50 מיקרוגרם שהינו רף נמוך בהרבה מזה של נהג ותיק בנהיגה בשכרות (240 מיקרוגרם , שהאכיפה בפועל מתחילה מ290 מיקרוגרם).

מה ההבדל בין נהיגה בשכרות נהג צעיר לנהיגה בשכרות נהג ותיק?

אז אמרנו שרף הענישה בין נהג צעיר לנהג ותיק שונה בתכלית, אולם לא בכך מסתיים העניין.

מהי כוונתי?

כאשר נהג נאשם, כי שתה כמות גבוהה בהרבה מן המותר, תבחר המשטרה להגיש נגדו בנוסף לכתב האישום בגין נהיגה בשכרות, גם בקשה לפסילה עד תום ההליך שמתנהל בבית המשפט לתעבורה.

יוצא מזה, כי במסגרת רף הענישה החדש בקרב נהגים צעירים וחדשים, הרי שמוגשות יותר ויותר בקשות מן הסוג הזה לפסילה עד תום ההליך שכן רף הענישה לנהגים צעירים ירד.

משמעות הדבר כי נהג צעיר אשר מואשם בנהיגה בשכרות ונמצא כי שתה כמות של 500 מיקרוגרם נחזה כמי ששתה פי 10 מהמותר, לעומת נהג ותיק שנחזה באותה הכמות בדיוק, כמי ששתה פי 2 מהמותר.

ניתן לראות כי הדבר לא תמיד הוגן כלפי אותם הנהגים אשר נושקים לגיל 24, אשר עדיין נקראים נהגים צעירים ועד לפני פרק זמן שאינו ארוך היו נשלחים הביתה – מוצאים את עצמם עם כתב אישום חמור המייחס להם נהיגה בשכרות.

מה קורה כאשר במועד המשפט, אינני עוד נהג חדש או נהג צעיר ונהיגה בשכרות נכללת בסעיפים?

במקרה זה, אין בידי בשורה.

המועד הקובע הינו מועד ביצוע העבירה ולא מועד גזר הדין או הכרעת הדין של אותו נהג צעיר המואשם בנהיגה בשכרות, אולם מועד גזר הדין חשוב במקרה של נהג חדש וזאת לצורך הימנעות מסנקציות נוספות.

משמעות הדבר הוא, כי נהג חדש או נהג צעיר המואשם בנהיגה בשכרות, יאלץ להתמודד מול רף הענישה המחמיר יותר על אף שבאת משפטו סיים את תקופת הנהג חדש ו/או נהג צעיר.

בנוסף, ענישה של נהג חדש עלולה לכלול בדיקה רפואית מטעם משרד הבריאות.

אז איך ניתן לצאת מזה?

תחילה חשוב מאד להוועץ עם עורך דין אשר בקיא בתחום נהיגה בשכרות.

לא פעם הנני רואה כי נהג יכול לחבל לעצמו בתיק ללא ידיעתו.

שנית, יש בהחלט סיכוי שרישיונך יישאר ברשותך.

גם אם הוחלט להגיש נגדך כתב אישום, הרי שזה לא סוף פסוק, חשוב לבחון היטב, כי התנאים כפי שקבעה הפסיקה מתמלאים.

עבודתו של עורך דין תעבורה מקצועי בתחום הנהיגה בשכרות, הינה לבחון היטב את התיק ולראות היכן הדברים אינם מתיישבים.

לא פעם הגיע אלי נהג אשר התביעה דרשה בתיקו מאסר בפועל ופסילה ארוכת טווח, אולם בסופו של יום, אותו נהג צעיר בדיוק - יצא ללא מאסר, ללא פסילה ואף ללא קנס(!).

משרד המתמצא היטב בתחום נהיגה בשכרות ובפרט בקרב אוכלוסיית נהגים חדשים או נהגים צעירים, ידע היטב להצביע על העדר תקינות מכשיר הינשוף ו/או כל ממצא אחר אשר עלול להביא לזיכוי מלא ומוחלט של הנהג או לכל הפחות להמתיק במידה מאד משמעותית את עונשו של הנהג.

סעו בזהירות.

האמור לעיל, אינו מהווה חוות דעת משפטית או תחליף לייעוץ משפטי ובכל מקרה יש להיוועץ עם עורך דין המתמחה בתחום דיני התעבורה ובנושאים הקשורים אל המכון הרפואי.

נהיגה בשכרות נהג צעיר - ליצירת קשר ללא התחייבות חייג: 077-30-11-521

שתפו:

Picture of עורכת דין דנה דוד
עורכת דין דנה דוד

למשרדינו ניסיון עשיר ביצוג נאשמים בתחום התעבורה בעבירות כגון נהיגה בשכרות, נהיגה בפסילה תאונות קטלניות, ייצוג מקיף בועדת ערר של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ועוד.

פתח וואטסאפ
נשמח לעזור!
היי,
איך אפשר לסייע?
 

 

 
דילוג לתוכן