ענישת מינימום חמורה

נהיגה בשכרות – ענישת מינימום חמורה

בשנים האחרונות נראת מגמת החמרה משמעותית של ענישת מינימום חמורה בגין עבירות תעבורה בכלל ובעבירת נהיגה בשכרות בפרט.

משמעות הדבר עבורנו, נכבדי הנהגים היא, כי, על פי החוק היבש, נהג אשר שתה כמות אלכוהול מעל המותר על פי חוק ונתפס כאשר הינו מאחורי ההגה -  הרי לו שלילת רשיון נהיגה בפועל של שנתיים ימים מינימום אשר בסופם יאלץ לעבור מבחן עיוני ומעשי.

וכמו גם, 10 נקודות לחובתו (שעל פי שיטת הנקודות הנהוגה במשרד הרישוי-יתכן אף שיובילו לענישה נוספת) כמו גם קנס כספי לא מבוטל ופסילת רשיון על תנאי.

בעקבות עובדה זו, עולה השאלה המתבקשת- האם קיימת מדתיות, במקרה בו אדם שאינו גדול מידות, ואינו נוהג לשתות כמויות אלכוהול גדולות ואשר נמצא בבדיקת המאפיינים (בדיקת התנהגות הנהג) שהינו מפוכח לחלוטין ונמצא לפי בדיקת הנשיפה, כי שתה מעט מעל המותר על פי חוק, תוך שאינו נושא על גבו כל עבר תעבורתי.

היתכן כי גם הוא נתון לעונש של שלילת רישיון נהיגה למשך שנתיים ימים בפועל?

יש לזכור כי הוראת החוק לעניין נהיגה בשכרות אינה לוקחת בחשבון את ההשפעה השונה של אלכוהול בין אדם למשנהו, את יכולות קיבולת השתיה השונות בין אדם, כמו גם את הזמן שעבר מאז שתיית האלכוהול - ומכניסה את כלל הנהגים תחת אותו רף ענישה הקבוע חוק.

התשובה לשאלה זו אינה חד משמעית. אמנם ניתן לומר בזהירות, כי הן בתי המשפט והן יחידות התביעה יתרשמו ממצבים שכאלו בצורה שונה ממקרים "מובהקים" יותר, אך על אף האמור – חשוב לדעת, כי החוק היבש אינו מאפשר זיכוי מיידי לכל אותם מקרים.

ענישת מינימום חמורה

מה בכל זאת ניתן לעשות במצבים שכאלו ובמצבי בהם נהג הואשם בנהיגה בשכרות?

המחוקק הותיר לבית המשפט שיקול דעת בקובעו, כי בית המשפט רשאי להורות על פסילה קצרה מהתקופה הקבועה, אך עליו לנמק בפסק הדין את השיקולים המיוחדים להם התייחס.

יתרה מכך, נסיבות מיוחדות אינן נסיבות שגרתיות אלא שעל הנהג להצביע על נסיבות מיוחדות חריגות.

על אף האמור, עדיין קיימות אפשרויות לזיכוי הנהג וזאת מסיבות שונות כמו למשל כאשר הראיות מצביעות על התנהגות לקויה של המשטרה, המכשירים הוכחו בבית המשפט כלא אמינים, או שתוצאותיהם  אינן היו תקינות.

כמו כן, במקרים כאשר ההתנהלות מול הנהג היתה לקויה, משך עיכוב הנהג, הפרת חובת ההסבר כלפי הנהג, (שכן נהג אשר מסרב להבדק מסיבות השמורות עימו, הרי שעל השוטר לפרט בפניו את משמעות סירובו), בדיקת מאפיינים שלא במועד אובייקטיבי, הרי שעל השוטר לבצע את בדיקת המאפיינים טרם בדיקת הנשיפה וזאת על מנת שיהיה אובייקטיבי כאשר הינו עוסק בבדיקת המאפיינים.

וכן סיבות נוספות שעלולות להיות קריטיות לגורלו של רשיון הנהיגה וכיסו של הנהג.

אזכיר לנכבדי, כי לנהג אשר זוהי עבירה החוזרת, קרי נתפס נוהג בשכרות והורשע בטווח של 4 שנים ממועד העבירה השניה - הרי שהעונש המינימלי על פי החוק היבש הינו 4 שנים פסילה וסנקציות נוספות.

לכן, באם כבר טעית ונתפסת נוהג בשכרות  – הרי שכעת עליך להיות זהירים פי כמה אם ברצונכם לשמור על רשיון הנהיגה שלך!

האמור לעיל אינו מהווה חוו"ד משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי

ליצירת קשר ללא התחייבות חייג  לעורך דין לדיני תעבורה 052-9095430

שתפו:

Picture of עורכת דין דנה דוד
עורכת דין דנה דוד

למשרדינו ניסיון עשיר ביצוג נאשמים בתחום התעבורה בעבירות כגון נהיגה בשכרות, נהיגה בפסילה תאונות קטלניות, ייצוג מקיף בועדת ערר של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ועוד.

פתח וואטסאפ
נשמח לעזור!
היי,
איך אפשר לסייע?
 

 

 
דילוג לתוכן